+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Otok Korčula

Otok Korčula, grad Lumbarda
Copyright: TZ Lumbarde Otok Korčula, dragulj jadranskog arhipelaga, šesti je najveći otok u Jadranskom moru. Korčula je otok s najbujnijim raslinjem na Jadranu, prekriven je stotinama vrsta mirišljavog mediteranskog bilja i bujnim borovim šumama po kojima je u dalekoj prošlosti dobio ime Korkyra Nigra, a jedna od najvećih prednosti Korčule kao turističkog otoka je čistoća i bistrina mora koje ga okružuje. Pruža se usporedno s nedalekim kopnom smjerom zapad-istok. Otok je bogat umjetnošću i kulturom, kao i prekrasnom prirodom, s bezbroj malih nenastanjenih otočića i predivnih pogleda. Bezbrojne prekrasne plaže i uvale, luksuzni hoteli i kuće za odmor, stoljetni maslinici i vinogradi, prastari ljetnikovci i drevna otočna mjesta, koja kao da su ostala izgubljena u nekom davno minulom vremenu, mame na ovaj otok turiste iz cijeloga svijeta.

Duž obale otoka Korčule nalaze se mjesta Korčula, Lumbarda, Vela Luka. Mjesta u unutrašnjosti Žrnovo, Pupnat, Čara, Smokvica i Blato kriju šarm i povezanost ljudi sa stoljetnim načinom života, usko vezanim uz zemlju na kojoj su uzgojene jedne od najboljih hrvatskih sorti vina i maslinovog ulja, ali i naraštaji upornih ljudi.

Grad Korčula povijesno je središte otoka, ističe se izuzetno lijepim položajem u Pelješkom kanalu, bogatstvom spomenične baštine i kulturnog naslijeđa te tradicijom pomorstva, brodogradnje, kamenoklesarstva. Prema legendi, ali i nekim srednjovjekovnim pisanim podacima, upravo je otok Korčula rodno mjesto najpoznatijeg svjetskog putnika - Marka Pola.

Bogatstvo ovog kraja su zemlja i more, ali i ljudi, gostoljubivi i ponosni. Mediteranski način života očituje se na svakom koraku, a okus mediterana je nezaobilazan u bogatoj tradiciji korčulanske kuhinje.
Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.