+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Zagreb

Grad Zagreb
Copyright: TZ grada Zagreba 


Živopisni grad, nastao iz dva srednjovjekovna naselja, prepun klasicističkih i secesijskih fasada, zgrada i palača, muzeja i kazališta, povijesne jezgre i najznačajnije katedrale iz 11. Stoljeća, smjestio se između pitomih i gustih obronaka Parka prirode Medvednica i niskih obala rijeke Save.
Narod se bavio obrtom (postolari, mesari, kovači, lončari i zlatari), poljoprivredom i prometom. U to vrijeme, prvo spominjanje Zagreba kao glavnog grada Hrvatske pridonosi raznim promjenama i razvitku grada. Dolaze franjevci, isusovci, razni biskupski redovi, grade crkve i samostane.Kroz godine gradi se i prva gimnazija i akademija, tiskara i muzej, sajam i zelena tržnica, manufaktura, raskošne palače, dvori i znamenite kuće.
Svojim šarmom i ugodnim prirodnim položajem privlačio je mnoge posjetitelje, narode, kolonije, vladare i kraljeve. Od pamtivijeka do danas opstao je i ostao grad kulture, umjetnosti, glazbe, sveučilišta i poslovnog centra, gastronomskog deliaktesa u srcu Hrvatske, zelene tržnice i obrtničkih trgovinica razbacanih po strmim uličicama, finih restorana i kavana, vrtova, terasa i parkova.Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.