+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Otok Hvar

Otok Hvar
Copyright: Medadria.com 


Otok Hvar kralj je među dalmatinskim otocima. Kristalno i bistro more, bujna suptropska vegetacija, njegovani vinogradi i maslinici, te bogata povijest čine ga jedinstvenom turističkom destinacijom. Privlačan je ljudima svih dobnih skupina. Danas se Hvar smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.
Bujna zelena vegetacija, veličanstveno rasprostanjena po cijelome otoku - vrijesak, ružmarin, kadulja, borove šume, vinogradi, masline koje su tu još od davnih vremena, i da ne zaboravimo polja lavande - ne mogu proći neprimijećeno. Otok Hvar ima mističnu aureolu prirodne ljepote, a u dubinama otoka nalaze se skrivene špilje i šumarci. Otok Hvar poznat je i po svojim desertnim i klasičnim vinima koja ne možete naći nigdje drugdje u čitavoj Europi. Gostoljubivost lokalnog stanovništva je nevjerojatna i za svaku pohvalu.
Gospodarstvo se temelji na turizmu, ribarstvu i poljoprivredi (vinogradarstvu, maslinarstvu te uzgoju ružmarina i lavande).
Bez obzira što tražite na svom odmoru pronaći ćete ovdje; noćni život i arhitektura kozmopolitskog grada Hvara, izleti brodom na Paklene otoke, pješčane plaže kraj Jelse, spoj antike i modernog u Starom Gradu, rajske plaže ispod  borovih šuma Zavale, egzotiku južnih padina otoka u mjestima Ivan Dolac, Sveta Nedilja i Milna, ambijent "male Venecije" u Vrboski, vožnja kroz polja lavande kraj Gdinja, Zastražišća i Bogomolje, mirne skrivene uvale oko Sućurja , djelić je doživljaja koji vas čeka.Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.